Dugulás elhárítás

7 tipp a dugulások elhárításához házilag

7 tipp a dugulások elhárításához házilag Ha lefolyónk eldugul, általában kipróbálunk néhány házi praktikát, mielőtt szakszerű segítséget kérnénk a duguláselhárításban. Ezek a módszerek bizonyos esetekben beválhatnak, ám nem tanácsos kizárólag ezekre hagyatkozni, érdemes szakértőkhöz fordulni a nagyobb károk elkerülése érdekében. Lássuk a legalapvetőbb megoldásokat!

  1. Engedjünk forró vizet a csapba, ez talán a legegyszerűbb módszer.
  2. A WC dugulásának elhárításához dobjunk egy-két pezsgőtablettát a csészébe, hagyjuk hatni, majd öblítsük le.
  3. Pumpálással elmozdíthatjuk a már meglazított szennyeződést.
  4. Az ecet rendkívül sokoldalú, hiszen vízkőtlenítő, öblítőszer és lefolyótisztító is egyben. Öntsünk két pohár forró ecetet a lefolyóba, hagyjuk hatni, majd öblítsük le.
  5. Ecet helyett a citromsav is segítségünkre lehet dugulás során, azonban ebből egy kicsit többet kell a lefolyóba öntenünk.
  6. A szódabikarbóna már magában is hatásos a dugulás ellen, de az a legjobb, ha ecettel vagy citromsavval keverjük, és hagyjuk pezsegni. Végül folyassunk rá forró, majd hideg vizet.
  7. A bórax is segítségünkre lehet, öntsünk egy csészényit a lefolyóba, majd várjunk néhány percet, végül pedig hideg vízzel öblítsük le.

Ha ezek a tippek nem válnak be, hívjon minket bizalommal, mi megoldjuk a problémát, hiszen vállalunk duguláselhárítást Pest megye teljes területén!