Duguláselhárítás tippek

Olvassa el duguláselhárítási tippjeinket! Ha nem talál megoldást, kérjük keressen fel minket!


Dugulást számtalan tényező okozhat

Dugulást számtalan tényező okozhatA dugulás előbb vagy utóbb, bármennyire is óvjuk, védjük lefolyórendszerünket, biztosan be fog következni. A legtöbb esetben ilyenkor döbbenünk rá arra, hogy a boltban megvásárolható drága szerek semmit sem érnek és szükségünk van egy szakemberre ahhoz, hogy orvosoljuk a problémát.

Dugulást lefolyótól függően számtalan tényező okozhat. Egy WC lefolyó esetében például különféle idegen anyagok, így toalettpapír, lefolyóba ejtett tamponok mind olyan tényezők lehetnek, amelyek elősegíthetik a dugulást, de a lefolyórendszerbe épített túl sok könyökelem is okozhat problémát.

Duguláselhárítás Szentendrén

Duguláselhárítás Szentendre Számtalan olyan külső hatás létezik, amelyek általában különösebb előjelek nélkül, hirtelen jönnek és alapos kellemetlenséget tudnak okozni számunkra. Ilyen például a lakásban, a konyhában vagy a fürdőszobában jelentkező dugulás is, ami kialakulhat az ország bármelyik városában és bármelyik lakásában. Így bármikor szükség lehet a duguláselhárításra Szentendrén és körzetében is, ahol kollégáink szintén éberen várják a problémával küzdők hívását.

WC-k

A dugulások okai többnyire idegen tárgyak (illatosítók, ételmaradékok, intim kellékek), öreg vezetékeknél a csövek nagyfokú vízkövesedése.

Mosdók és mosogatók

A dugulások oka több, mint valószínű, hogy a következő: a mosdóba / mosogatóba kerülő ételmaradékok, különféle idegen anyagok, túlzott tisztítószer és korlátozott meleg víz használat.

  • Az esőcsatornák eldugulása leghatékonyabban a gyűjtőcsőben elhelyezett szűrővel és a szűrő rendszeres tisztításával előzhető meg.
  • Az emésztők szintjének gyakori ellenőrzése elejét veszi a nagyobb problémáknak.
  • Soha ne alkalmazzunk egyszerre többféle vegyszert!

Környezetbarát duguláselhárítási megoldások

  • 5 evőkanál szódabikarbóna 2 liter vízben elkeverve, felforralva, majd a fürdőszobai lefolyóba öntve könnyen megszüntetheti a dugulást.
  • Fél pohár szódabikarbóna és egy pohár ecet a lefolyóba öntve, majd miután a habzás alábbhagy, egy alapos, forró vizes lefolyótisztítás csodákra is képes lehet.
  • A szódabikarbóna és ecet párosítása mellé a só is kiválóan alkalmazható.

Dugulás kisokos

Dugulás kisokos A dugulás mindig meglepetés szerűen érkezik, és soha nem fogadják szeretettel. Az eldugult csövek és lefolyók csak bosszúságot okoznak, de ahhoz, hogy minél kevesebbszer legyen szerencsénk ehhez, nem árt jobban megismerni magát a jelenséget.

Mit ne tegyünk dugulás esetén?

Mit ne tegyünk dugulás esetén? A dugulás bármikor véletlenszerűen meglephet minket, ez pedig egy csapásra képes felborítani a napi megszokott rutinunkat. A víz szabad áramlása megakadhat a mosogatóban, wc-ben és a lefolyóban is. Ilyenkor jövünk rá, hogy mennyire szerves része a vízhasználat az életünknek, és milyen fontos a vízvezetékrendszer épsége és kifogástalan működése.

Mitől dugul el a mosdólefolyó?

Mit ne tegyünk dugulás esetén? Könnyen nehéz helyzetbe lehet kerülni a fürdőszobában a dugulások kapcsán, hiszen a mosdólefolyó is eltömődhet. Intő jelnek számít, ha nehezen megy le a víz, esetleg bugyborékoló hangokat hallunk közben, mert ez azt jelenti, hogy valami oda nem illő van a rendszerben.

Elfelejtheti a vegyszereket!

A dugulás, amire nem is számítunk! A konyha a ház egyik olyan helyisége, ami igen nagy kihasználtsággal működik. Nap mint nap többször készítünk benne ételeket, mosogatunk. Minél nagyobb a család, annál inkább igaz ez. Ma már szinte mindegyik mosogatóhoz kapaható lefolyószűrő, ami segít megakadályozni, hogy a nagyobb darab szennyeződések a lefolyóba jussanak. Sajnos ennek ellenére ez igen gyakran megtörténik, mindannyiunk bosszúságára.

A tiszta csatornákért

A tiszta csatornákért A csatornák épsége és zavartalan működése létfontosságú ahhoz, házunk vagy lakásunk higiénikus lehessen. Éppen ezért fontos időről-időre ellenőrizni csatornáink állapotát. Ma már az interneten számos házi praktikát találhatunk az esetleg eltömődött, szennyezett csatorna tisztítására. Kezeljük kritikusan ezeket a tippeket, mert sok esetben csak rontunk a helyzeten.