A dugulás okai

Dugulást számtalan tényező okozhat

Dugulást számtalan tényező okozhatA dugulás előbb vagy utóbb, bármennyire is óvjuk, védjük lefolyórendszerünket, biztosan be fog következni. A legtöbb esetben ilyenkor döbbenünk rá arra, hogy a boltban megvásárolható drága szerek semmit sem érnek és szükségünk van egy szakemberre ahhoz, hogy orvosoljuk a problémát.

Dugulást lefolyótól függően számtalan tényező okozhat. Egy WC lefolyó esetében például különféle idegen anyagok, így toalettpapír, lefolyóba ejtett tamponok mind olyan tényezők lehetnek, amelyek elősegíthetik a dugulást, de a lefolyórendszerbe épített túl sok könyökelem is okozhat problémát.

Egy fürdő lefolyója esetében általában a különféle szappanszármazékok és a haj okozhat különösen nagy gondokat, hiszen lefolyás közben a szappan egyrészt rátapad a cső belső részére, amin megakadnak a hosszabb-rövidebb hajszálak, amelyeken újabb szappandarabok tudnak megragadni, így egy olyan alapos dugulás alakulhat ki, amit már csak szakember orvosolhat.

Amennyiben szimpla mosogató lefolyóval van dolgunk úgy általában a zsír okozhat problémát, amelyet felmelegedve eresztünk le, lehűlve azonban ismét megdermed és megköt a lefolyóban. Bármelyik problémával is találkozik, forduljon szakemberhez!