Duguláselhárítás - Budapest összes kerületében vállalunk munkát!

Duguláselhárítás Budapest kerületeiben:

(kiszállási díj nélkül!)

I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII.

Duguláselhárítás Pest megyében:

(kiszállási díj: 100Ft/Km, csak odaút!)

Telefon: 06-30-949-8521

Miért hívjon minket?

 • Szakembereink 27 éves duguláselhárítási és Womás csatornatisztítási gyakorlattal rendelkeznek.
 • Bármilyen külső vagy belső lefolyó és csatornarendszerhez a megfelelő gépekkel rendelkezünk.
 • Külső csatornához ajánlanám a képen látható Woma mosóberendezést.
 • Minden elvégzett munkára 3 hónap garanciát vállalunk.
 • Mielőtt duguláselhárítást rendelne, tekintse meg árainkat.
 • Vagy kérjen tanácsot telefonon, 6-21 óráig állok rendelkezésére.

Duguláselhárítás, csatornatisztítás >>> Kérjen tanácsot!

Bakó Kálmán cégvezető
Mobil: 06-30-949-8521

Hétfőtől – Vasárnapig: 6:00 és 21:00 között

Duguláselhárítás kedvezményes áron:

Spirálos dugulás elhárítás már 9.000 Ft-ért, spirálos csatornatisztítás és womás munkavégzés pedig már 13.000 Ft-tól! Telefonos érdeklődésre megfelelő tájékoztatás után egyes esetekben további munkadíj kedvezményeket adunk! Tekintse meg árlistánkat!

Duguláselhárítás Budapesten és környékén Womás csatornatisztítás WC, mosdó duguláselhárítás Beltéri duguláselhárítás Dugulás elhárítása kültéren

Több évtizedes szakmai tapasztalattal a hátunk mögött, az alábbi feladatok elvégzését vállaljuk:

 • csatorna és lefolyó rendszer tisztítás
 • gépi vizes átmosás WOMA nagynyomású géppel
 • akna, csőrendszer kézi és gépi gyökértelenítése
 • szemétledobó cső tisztítás, átmosás és fertőtlenítés (vizes-vegyszeres)
 • wc, mosdó, mosogató, kád, zuhanyzó, zuhanytálca, pisoár padlóösszefolyók és egyéb lefolyók dugulás elhárítása
 • szükség esetén kamerás csatornavizsgálat

Dugulás esetén hívjon bennünket bizalommal!

 • szakembereink nagy tapasztalattal rendelkeznek a dugulás elhárítás és a csatornatisztítási munkák terén, megbízhatóan és gyorsan dolgoznak
 • munkatársaink segítségével Ön időt takarít meg
 • velünk megkíméli magát a felesleges bosszankodástól, idegeskedéstől
 • a dugulás elhárításához nem kell drága vegyszerekre és eszközökre költenie
 • munkatársaink hozzáértése és tapasztalata garantálja, hogy nem keletkezik további kár a dugulás elhárítás során
 • kollégáink makacs dugulás esetén is falbontás nélkül, higiénikusan végzik munkájukat

Néhány nagyobb intézmény referenciáink közül:
Budapest Főváros Újpest Önkormányzat Gazdasági Intézménye, Zuglói Vagyonkezelő Zrt. Társasház Kezelő Divízió, Magyar Posta Zrt.

Kérjen tanácsot tőlünk!

A dugulás leggyakoribb okai

... és néhány házilag is alkalmazható megoldás.

Mosdók és mosogatók dugulása

Leginkább a mosogatás során a lefolyóba kerülő ételmaradékok, esetenként idegen anyagok, de a tiszítószerek eltúlzott használata is oka lehet a dugulásnak. A probléma elhárítása leggyakrabban pumpálással és / vagy (a dugulás mértékétől függően) a szifon kitisztításával történik, emellett többynire a forró víz is sokat segít, hiszen kiváló zsíroldó hatása közismert.

Eldugult a mosogató? Ne habozzon! Hívjon minket bátran!

Zuhanyzók, kádak, fürdőszobai összefolyók dugulása

A fürdőszobában lévő szaniterek (legyen szó zuhanyzó vagy kádról) a napi és rendeltetésszerű használata során a víz elsősorban hajszálakat, illetve amennyiben a mosógépből folyik a kádba, szövetdarabokat és más szennyeződéseket juttat a lefolyókba.
Megoldás lehet a zuhancső segítségével történő erős vízsugárral történő átmosás (a túlfolyót ez idő alatt be kell fogni) és az úgynevezett bűzlezáró megtisztítása. Amennyiben azonban ez nem bizonyul elégnek, és továbbra is fennáll a dugulás, érdemes megpróbálkozni kifejezetten lefolyók tisztítására készített szerek alkalmazásával. Miután ez megtörtént, a forró vízzel való leöntés erősen javallott!

Dugulás elhárítás környezetbarát megoldásokkal

Szódabikarbóna, ecet, bórax

A három összetevő közül az első már önmagában is alkalmazható, de a szódabikarbóna (kb. fél pohárral) majd ecet (kb. egy pohárral) leöntését követő habzás csillapodása után forró víz használatával ez a hatás tovább fokozható. A szódabikarbóna és ecet mellett a só alkalmazása is segít a dugulás megszüntetésében!

Pár további tipp a dugulás elhárítására:

 • 1 pohár ecetet + fél pohár szódabikarbónát öntsünk a lefolyóba, majd miután a habzás abbamarad, forró vízzel jó alaposan "leöblítve" megszüntethető a dugulás.
 • Bórax (kb. fél pohárral) leöntése tölcséren keresztül, ezt követően 2 pohár forrásban lévő víz leöntése szintén jó megoldás - a művelet utolsó fázisaként kb. tizenöt-húsz perc elteltével újabb forró vizes öblítés ajánlott, ezt követően végül hideg vízzel hűtés javasolt.

Mi okozhatja a dugulást?

duguláselhárítás

Az emberek sokféle okot tudnak mondani, ha dugulásról van szó, azonban az igazság az, hogy az esetek többségében a lefolyó tulajdonosa saját figyelmetlenségével okozza a kellemetlen helyzetet.

Gyakran előfordul, hogy miután zsíros ételeket ettünk, nem figyelünk a megfelelő mosogatásra, a mosogatóba tesszük az összes ételmaradékot - aztán persze nagyon kellemetlen meglepetésként éljük át, hogy ezek az ételmaradékok megbosszulják az odafigyelés hiányát és dugulást eredményeznek.

A fürdőszoba lefolyóját is nagyrészt a figyelmetlenség dugítja el. A fő bűnös a haj szokott lenni: nem figyelünk oda arra, hogy mennyi hajunk hullik ki zuhanyzás közben. Mit tehetünk a dugulás elkerülése érdekében?

 • Érdemes egy műanyag szűrőt vásárolnunk a konyhába és a fürdőszobába is.
 • Ne próbáljunk meg mosogatószert önteni a lefolyóba, hiszen ez csak összetapasztja a szennyeződéseket.
Budapesti duguláselhárítás és csatornatisztítás ügyében forduljanak hozzánk bizalommal! A minőségi munka garantált!

Mit tehetünk azért, hogy megússzuk a dugulást?

duguláselhárítás

Számos oka lehet annak, hogy dugulás keletkezik valamelyik csőben, de sokszor megelőzhető lenne a probléma egy kis odafigyeléssel. A következőkben néhány tippel szolgálunk, melyek segítségével ritkábban lehet szükség a dugulás elhárításra.

 • Olyan helyen van az átfolyó a fürdőszobában, hogy könnyen hozzá tud férni? Akkor időnként ezt is takarítsa ki, itt ugyanis sokszor felgyűlik a lefolyókba került haj és egyéb szennyeződés, amely dugulást okozhat.
 • A lefolyók védelmének érdekében használjon szűrőket! Ezek az egyszerű eszközök gondoskodnak róla, hogy felfogják a dugulást okozó elemek nagyobb részét, így Önnek kevesebb gondja lesz az ilyesmivel.
 • Az ételmaradékot ne a lefolyóba öntse! A zsíros darabkák könnyen összeállnak dugulást okozó egésszé.
 • Amikor a WC-t takarítja, fordítson rá energiát, hogy akár többször egymás után lehúzza egy tartálynyi vízzel. Ez segíthet, ha valahol a csőben lerakódás képződött.
Ha minden óvintézkedés ellenére dugulás keletkezett otthonában, akkor is van segítség – hívjon minket bátran!

Duguláselhárítás szakszerűen!

duguláselhárítás

Napjainkban, amikor szinte minden egyes perc értékes, rendkívül nagy bosszúságot tud okozni egy-egy eldugult lefolyó, így a probléma sem tűrhet halasztást, hiszen a továbbiakban felgyülemlő koszréteg csak még inkább rontja a helyzetet.

Dugulás felléphet a konyhai és fürdőszobai lefolyókban, illetve a WC-ben is. Leggyakoribb okai általában a megtapadt ételmaradékok, hajszálak, szappanmaradványok, valamint egyéb zsíros anyagok. A házi praktikák talán ideiglenesen javíthatják a helyzetet, de ha Ön számára is a tartós eredmények a fontosak, akkor a legideálisabb megoldást a szakszerűen elvégzett duguláselhárítás tudja nyújtani.

Cégünk tapasztalt szakemberei a lehető leggyorsabban oldják meg a duguláselhárítást. Filozófiánk, hogy a jól felszerelt munkaeszközeinknek köszönhetően semmilyen kellemetlenséget ne okozzunk ügyfeleinknek, ezért cégünk a dugulás falbontás nélküli megszüntetését preferálja.

Ha az Ön otthonában is duguláselhárításra van szükség, bátran keressen fel minket feltüntetett elérhetőségeink egyikén!

Amit még nem tudott a csőgörényről

Woma

A duguláselhárító spirálnak rengeteg népi- és szakmai elnevezése van, így például csőgörény, csőkígyó, csőpatkány, csőtisztító spirál, lefolyótisztító spirál neveken ismeretes. Ez a hasznos kis eszköz nagy segítséget nyújt ha duguláselhárításról van szó. Ez mindenkinek az otthonában előfordulhat, akár a mosogatóról, a mosdó, illetve kád összefolyójáról, vagy a WC lefolyóról van szó.

Fontos, hogy két különböző csoportját különböztetjük meg a duguláselhárító spiráloknak: a kézi, illetve a gépi spirálokat. A kézi spirálok átmérője kisebb (3-10 mm), így inkább a vékonyabb csövek tisztítására ajánlottak, ezek 5-10 méteres kiszerelésben szerezhetők be. Folyamatos tekergetéssel és mozgatással fejtik ki tisztító hatásukat. A gépi spiráloknak természetesen a teljesítménye és az átmérője is nagyobb (12-38mm). Akár a csapadék elvezető tisztására is alkalmasak.

Ha szeretné tapasztalt szakemberekre bízni a duguláselhárítást, forduljon hozzánk bizalommal, munkatársaink készséggel segítenek Önnek a hét bármelyik napján!

A leggyakoribb dugulást okozó szennyeződések a mosogatók esetében

A leggyakoribb dugulást okozó szennyeződések a mosogatók esetében

Ha duguláselhárításról van szó, a leggyakoribb esetekben a konyhai mosogatónál adódik a probléma. Ennek legfőbb oka az, hogy a lakásban található lefolyók közül ez a kialakítás van leginkább kitéve az igénybevételnek. Természetesen néhány praktikával megelőzhető a dugulás kialakulása, mint az ecet és szódabikarbóna alkalmazása, azonban ezek hosszútávon nem nyújtanak tartós védelmet.

Ha duguláselhárításra kerül sor, annak az alábbi szennyeződések lehetnek az okai:

 • Föld – Számtalan olyan növény kerül a konyhába, mint a saláta, répa, burgonya és társaik, melyeket a mosogatóban tisztítunk meg, így a rajtuk lerakódott föld a lefolyóba kerül, és nagyobb mennyiségben könnyedén dugulást eredményezhet.
 • Ételmaradékok – Főzés vagy mosogatás közben könnyedén kerülhetnek a lefolyóba olyan ételmaradékok, mint a tészta, morzsa, zöldségdarabok és hasonlóak.
 • Zsiradékok – A duguláselhárítás során talán ez az egyik leggyakoribb ok, hiszen sokan a szennyeződött, elhasznált olajt, a zsíros maradványokat is a konyhai mosogató lefolyójába öntik, ami megfelelő utókezelés nélkül azonnal dugulást okozhat!

Bármelyik eset is áll fenn, a duguláselhárításhoz hívjon szakértő segítséget – bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

A leggyakoribb dugulást okozó szennyeződések a mosdólefolyó esetében

A leggyakoribb dugulást okozó szennyeződések a mosogatók esetében

Legyen szó kádról vagy zuhanykabinról, mosdókagylóról, a fürdőszobai lefolyók gyakran igénybevett szegmensek. Ha a mosdólefolyóban dugulás áll fenn, az alábbi szennyeződések lehetnek a felelősek:

 • Haj – A hajmosás során kihulló haj könnyedén a lefolyóba kerülhet, ha nem alkalmazunk szűrőt, nagyobb mennyiségben akár azonnal dugulást eredményezhet.
 • Szőr – Akár emberi, akár állati eredetű szőrzetről van szó, a duguláselhárítás során gyakori eset, hogy ezek okozzák a problémát.
 • Sampon, szappan, tusfürdő – Ezeknek a tisztálkodási szereknek a maradványai is képesek dugulást okozni, ha nagyobb mennyiségben felgyülemlenek, főként, ha olajosabb kivitelekről van szó.
 • Mosásból visszamaradt szennyeződések – Sokan a mosógépből kiáramló folyadékot a kádba, vagy a zuhanyzóba vezetik el. Azonban ebben a folyadékban a mosószereken kívül apró szemcsék és más szennyeződések is fellelhetőek, melyek komoly duguláshoz vezethetnek!

Bármelyik esetről is legyen szó, duguláselhárítás esetén hozzánk bizalommal fordulhat!

Miért dugulhat el rendszeresen a mosogató?

Woma

Mióta a csatornarendszerek feltalálása megtörtént, szembesülnie kellett az emberiségnek a dugulások okozta kellemetlenségekkel. Ez a huszadik és huszonegyedik évszázadra fokozottan igaz, hiszen a fogyasztói társadalom rohamosan nő, így egyre több szennyeződés kerül a nem megfelelő helyekre. A duguláselhárítás leggyakoribb forrása a mosogatókat érinti, aminek nagyon egyszerű az oka, túl sok piszok kerül a lefolyóba.

Számos olyan praktika terjedt el a háziasszonyok körében, melyek alkalmasak a duguláselhárításra, és bár java részük haszontalan, vannak, amik valóban segíthetnek, ám általában csak ideiglenesen. Sokan nem értik, hogy a szódabikarbóna és só alkalmazása egy kis forró vízzel körítve, miért nem használ a sokadik próbálkozásra. Ennek egyszerű az oka, a duguláselhárítás ennél összetettebb folyamat, főként, ha makacs, régóta gyűlő szennyeződésekről van szó.

Ha a házi praktikák már nem válnak be, bízza a duguláselhárítást profi szakemberekre, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

Milyen szakembert válasszunk duguláselhárításhoz?

Milyen szakembert válasszunk duguláselhárításhoz?

Mosdó, mosogató, kád, WC, lefolyó - mi bennük a közös? Ha elromlanak, az bizony igen nagy kellemetlenséget tud okozni a mindennapjainkban. A dugulás csak egyféleképpen orvosolható igazán hatékonyan, mégpedig szakszerű duguláselhárítással.

A baj mértékétől és jellegétől függően lehet szó arról, hogy olyan házi szerekkel próbálkozunk, mint amilyen forró, ecetes víz vagy a szódabikarbóna, de a legtöbb esetben szakértőkre és modern módszerekre kell bíznunk a megoldást.

Egy jó duguláselhárító szakembert találni nem is olyan egyszerű, legalábbis olyat nem, akiben minden egyszerre megvan, amit elvárunk egy ilyen helyzetben. Rugalmas ráérés, szakmai ismeretek és rutin, ügyfélbarát hozzáállás, korszerű felszerelés, megfizethető árak és minőségi munkavégzés. Mindezek összessége lehetővé teszi, hogy legyen egy telefonszámunk, amit tárcsázhatunk, ha szakszerű duguláselhárításra van szükségünk.

Ilyen csapatot szeretne találni duguláselhárításhoz? Tegyen próbára minket, és forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Csatornatiszítás

duguláselhárítás autóval A duguláselhárítás technikai eszközei Munkaeszközök
Munkáinkat jó minőségben és korrekt árakon vállaljuk! Budapesten minden kerületben dolgozunk, továbbá Pest megyében is vállalunk munkát duguláselhárítás és csatornatisztítás terén egyaránt. Hívjon bizalommal!